Hamam, de ultieme welness

Er is een opkomende trend gaande, Hamam voor thuis. Lekker ontspannen in een eigen Turkse sauna, stoombad of stoomcabine, je overgeven aan het prachtige ritueel van wassen, scrubben, spoelen met warm water en tenslotte nog een ontspannende massage met geurende arganolie. Een onovertroffen gevoel van welness! Deze rituelen worden al honderden jaren uitgevoerd in badhuizen, en in de huidige trend van Hamam is deze goede, gezonde gewoonte ook gewoon bij u thuis mogelijk. 

Ontspanning
In een Turkse sauna of stoombad wordt de huid door de combinatie van warmte en de hoge vochtigheidsgraad zacht en soepel. Naast huid en lichaam die gezuiverd en verwend worden door de ontspannende werking van warmte en stoom, wordt ook de geest verzorgd met rust. De heilzame werking van warmte, geur en kalmte is direct merkbaar. 
Totale ontspanning voor body & soul, in uw eigen Hamam!

Gezondheidsvoordelen
Naast dat het puur genieten is heeft het vele voordelen voor de gezondheid:

  • Een stoombad helpt ademhalingsproblemen zoals astma verzachten. 
  • Een gezonde, prachtige huid. Door de warmte openen de poriën zich en worden giftige afvalstoffen afgevoerd. Ook wordt de huid extra goed doorbloed, daarnaast verwijderen hitte en stoom dode huidcellen. Regelmatig een stoombad nemen helpt bovendien acne te verminderen. 
  • Verhoogde bloedcirculatie zorgt voor extra zuurstof en efficiënt transport van voedingsstoffen door het hele lichaam. Daarnaast helpt de verhoogde bloedcirculatie het lymfesysteem om zichzelf te reinigen. 
  • Een verbeterd immuunsysteem door de verhoogde bloedcirculatie: uw immuunsysteem krijgt een natuurlijke opkikker!
  • Een van de prettigste gezondheidsvoordelen van Hamam is absoluut de verzachting van gewrichts-en spierpijnen. Hoe dit werkt? Het ontspannen en de algehele stressvermindering bij regelmatig onderdompelen in warmte en stoom, maar ook de verbeterde toevoer van zuurstof en goede voedingstoffen naar de pijnlijke gebieden werken heilzaam. 

Heerlijk gezond ontspannen met heerlijke geuren, een zuivere huid en je als herboren voelen, er gaat niets boven die diep ontspannende, louterende ervaring die een Hamam brengt.  Waterstijl ondersteunt die eeuwenoude behoefte aan gezond en ultiem ontspannen met de modernste technieken: laat u ons weten hoe wij uw Hamam thuis geheel naar uw wensen kunnen inrichten? 

Klik hier voor de mogelijkheden.

Deel dit bericht