Wellness in de Hoekschewaard


Zwembad, Whirlpool, Luchtbehandeling en projectmanagement 


Na een jaar intensief werken hebben wij, samen met de betrokken partijen, weer een mooie wellness gerealiseerd in de Hoekschewaard. Waterstijl heeft bij dit bijzonder project de verantwoording gekregen voor het estetisch ontwerp, het technisch ontwerp en totale realisatie van de wellnessvleugel en vijver. 

Gekozen is voor een mozaiek zwembad en whirlpool, dit met een speciaal onderloop watercirculatiesysteem. Het bijzondere is dat zowel het zwembad als whirlpool identiek zijn uitgevoerd, hierdoor is een eenheid gecreëerd in de ruimte. Het klimaat wordt verder behandeld door een WTW luchtbehandelingsysteem. Bij het technisch ontwerp is rekening gehouden met de  energiezuiningheid van zowel de luchtbehandeling als waterzuiveringspparatuur. 

De vijver met een lengte van wel 25 meter is door Waterstijl technisch ontworpen en voorzien van een speciale techniek waarmee het vijverwater loepzuiver wordt gehouden. Het prachtige kunstwerk wordt met speciale armaturen aangelicht.

Alle waterzuiveringsystemen en luchtbehandeling apparatuur binnen dit project worden vanuit Dordrecht gedashboard. Door het toepassen van deze techniek ontzorgen wij onze opdrachtgever doordat wij de installaties dagelijks nauwlettend in de gaten houden.

Het project is in de voorbereiding volledig in 3D uitgewerkt, dit al volgens de BIM - 3D methodiek.
Deze innoverende manier van projectmanagement en tekenwerken heeft zich in dit project bewezen dat dit de toekomst is van gecontroleerd en efficient bouwen. 

 

Fotografie by Michael van Oosten

Hebben we u geïnspireerd?

Door onze kennis over wellness in het algemeen en zwembaden in het bijzonder, lukt het elke keer weer om samen met de klant een droom te realiseren.

Deel dit project