Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×

Niks is lekkerder dan een frisse duik nemen in het zwembad, maar wat als deze duik niet meer zo fris aanvoelt? Het is belangrijk om uw zwembad zo goed mogelijk te onderhouden, zodat hij veilig en fijn blijft om in te blijven zwemmen.

Wij vertellen u graag welke stappen u kunt ondernemen om uw zwembad in tiptop conditie te houden. Tip: laat uw zwembad door ons onderhouden.


De juiste pH-waarde

Een te hoge of te lage pH-waarde kan zorgen voor gevaarlijke situaties, het is dus erg belangrijk dat deze waarde juist is. De juiste pH-waarde van uw zwembad ligt tussen de 7,2 en 7,8, afhankelijk van de situatie. U kunt de pH-waarde gemakkelijk meten met een digitale meter. U kunt hier tevens ook gelijk de chloorwaarde mee meten!

Zwembadafdekking

Het scheelt u veel onderhoud als u uw zwembad afdekt wanneer deze niet gebruikt wordt. U voorkomt hiermee dat er bladeren, insecten en overig vuil in uw zwembad belanden. Daarnaast kan regenwater de pH-waarde van uw buitenbad flink verstoren, des te belangrijker om uw zwembad af te dekken dus!

Controleer de chloorwaarde

Naast een goede pH-waarde is ook een goede chloorwaarde (0,5 tot 3,0 ppm voor buitenzwembaden, 0,5 tot 1,5 ppm voor binnenzwembaden en 1 tot 3 ppm voor spa's) van belang. Chloor zorgt ervoor dat het water vrij blijft van schadelijke bacteriën en dat het water helder blijft.

Gebruik een zwembad stofzuiger

Om echt al het vuil te verwijderen uit uw zwembad kunt u gebruik maken van een zwembad stofzuiger. Hiermee voorkomt u grote onderhoudsproblemen. Geen zin om zelf het werk te doen? Gelukkig zijn er ook veel robotstofzuigers te verkrijgen!

Goede gewoontes

Wanneer u bovenstaande stappen hebt ondernomen om uw zwembad schoon te houden, is het belangrijk dit bij te houden. Kleine gewoontes zorgen ervoor dat uw zwembad langer schoon blijft:

  • Spoel uzelf af voordat u het zwembad ingaat. Op deze manier komen losse huidschilfers of bijvoorbeeld zonnebrandcrème niet in het water terecht. 
  • Gebruik dagelijks een schepnet om uw zwembad op een snelle manier netjes te houden. 

Zwembad onderhoud uitbesteden?

Liever uw onderhoud uitbesteden, zodat u tijd overhoudt voor de leukere dingen? Dat kan! Bij Waterstijl kunt u vertrouwen op perfecte service en zorgen we dat u volledig wordt ontzorgd. Ook als uw zwembad niet door ons is gerealiseerd, kunt u gebruik maken van onze onderhoudscontracten!

Geen zwembad, maar wel een sauna, stoomcabine of whirlpool? Ook daarvoor regelt Waterstijl het onderhoud. Bekijk hier de mogelijkheden voor uw wellness. Waterstijl luxe zwembaden

Meer Waterstijl blogs

Blogs
Waarom douchen voor het zwemmen belangrijk is | Waterstijl

Waarom douchen voor het zwemmen zo belangrijk is

Bij Waterstijl zetten we ons in voor duurzaamheid en pleiten we voor minimaal 30 seconden douchen voordat u een duik neemt in uw luxe zwembad.

29-05-2024
Lees meer
Een luxe Starline zwembad voor Youtuber Gio | Waterstijl

Een luxe Starline zwembad voor Youtuber Gio

Met trots kondigen we een gloednieuw zwembadproject aan, bij niemand minder dan Youtuber Gio Latooy. De wens was een groot zwembad in de villatuin van deze Youtuber, waarin familie en vrienden kunnen samenkomen.

01-05-2024
Lees meer
Belangrijke wijziging in ons desinfectieproces | Waterstijl

Belangrijke wijziging in ons desinfectieproces

Sinds kort is er een nieuwe wetgeving omtrent het gebruik van chemische stoffen in zwembaden. Wij leggen uit wat deze wijzigingen betekenen en wat het inhoudt voor uw zwembad.

06-03-2024
Lees meer

Contactgegevens

Adres Aventurijn 196 3316 LB Dordrecht
Telefoon 078 673 73 73
E-mail info@waterstijl.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur
Buiten de openingstijden zijn wij op afspraak geopend. Wij adviseren u om voor adviesgesprekken een afspraak te maken.

Storing melden?

Neem contact op via onze service pagina

Of stuur ons een bericht

Uw droomproject al helemaal voor ogen of een vraag? Neem dan contact met ons op.

Vul uw naam in.
Vul uw telefoonnummer in.
Vul uw e-mailadres in.
Vul uw bericht in.

Bij het versturen van dit bericht gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Deze website is ook beschermd door reCAPTCHA, waarmee de Privacyverklaring en Algemene voorwaarden van Google van toepassing zijn.