Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×

Niks is lekkerder dan een frisse duik nemen in het zwembad, maar wat als deze duik niet meer zo fris aanvoelt? Het is belangrijk om uw zwembad zo goed mogelijk te onderhouden, zodat hij veilig en fijn blijft om in te blijven zwemmen.

Wij vertellen u graag welke stappen u kunt ondernemen om uw zwembad in tiptop conditie te houden. Tip: laat uw zwembad door ons onderhouden.


De juiste pH-waarde

Een te hoge of te lage pH-waarde kan zorgen voor gevaarlijke situaties, het is dus erg belangrijk dat deze waarde juist is. De juiste pH-waarde van uw zwembad ligt tussen de 7,2 en 7,8, afhankelijk van de situatie. U kunt de pH-waarde gemakkelijk meten met een digitale meter. U kunt hier tevens ook gelijk de chloorwaarde mee meten!

Zwembadafdekking

Het scheelt u veel onderhoud als u uw zwembad afdekt wanneer deze niet gebruikt wordt. U voorkomt hiermee dat er bladeren, insecten en overig vuil in uw zwembad belanden. Daarnaast kan regenwater de pH-waarde van uw buitenbad flink verstoren, des te belangrijker om uw zwembad af te dekken dus!

Controleer de chloorwaarde

Naast een goede pH-waarde is ook een goede chloorwaarde (0,5 tot 3,0 ppm voor buitenzwembaden, 0,5 tot 1,5 ppm voor binnenzwembaden en 1 tot 3 ppm voor spa's) van belang. Chloor zorgt ervoor dat het water vrij blijft van schadelijke bacteriën en dat het water helder blijft.

Gebruik een zwembad stofzuiger

Om echt al het vuil te verwijderen uit uw zwembad kunt u gebruik maken van een zwembad stofzuiger. Hiermee voorkomt u grote onderhoudsproblemen. Geen zin om zelf het werk te doen? Gelukkig zijn er ook veel robotstofzuigers te verkrijgen!

Goede gewoontes

Wanneer u bovenstaande stappen hebt ondernomen om uw zwembad schoon te houden, is het belangrijk dit bij te houden. Kleine gewoontes zorgen ervoor dat uw zwembad langer schoon blijft:

  • Spoel uzelf af voordat u het zwembad ingaat. Op deze manier komen losse huidschilfers of bijvoorbeeld zonnebrandcrème niet in het water terecht. 
  • Gebruik dagelijks een schepnet om uw zwembad op een snelle manier netjes te houden. 

Zwembad onderhoud uitbesteden?

Liever uw onderhoud uitbesteden, zodat u tijd overhoudt voor de leukere dingen? Dat kan! Bij Waterstijl kunt u vertrouwen op perfecte service en zorgen we dat u volledig wordt ontzorgd. Ook als uw zwembad niet door ons is gerealiseerd, kunt u gebruik maken van onze onderhoudscontracten!

Geen zwembad, maar wel een sauna, stoomcabine of whirlpool? Ook daarvoor regelt Waterstijl het onderhoud. Bekijk hier de mogelijkheden voor uw wellness. Waterstijl luxe zwembaden

Meer Waterstijl blogs

Blogs
Steeds meer zorginstellingen moeten hun eigen zwembaden moeten, omdat dat de kosten simpelweg te hoog zijn.

Het belang van zwembaden voor zorginstellingen is groter dan ooit

Steeds meer zorginstellingen moeten hun eigen zwembaden moeten, omdat dat de kosten simpelweg te hoog zijn.

29-02-2024
Lees meer
Een dag uit het leven van een Uitvoerder bij Waterstijl luxe zwembaden

Een dag uit het leven van een Uitvoerder bij Waterstijl luxe zwembaden

Onze Uitvoerders zijn onmisbaar voor de correcte uitvoering en oplevering van onze luxe zwembad- en wellnessprojecten, maar hoe ziet hun dag er precies uit? We nemen je mee!

13-02-2024
Lees meer
Waterstijl is Excellent expert

Waterstijl is Excellent expert!

Wij zijn trots dat we voorzien zijn van het EXCELLENT-keurmerk en ons EXCELLENT expert mogen noemen.

21-12-2023
Lees meer

Contactgegevens

Adres Aventurijn 196 3316 LB Dordrecht
Telefoon 078 673 73 73
E-mail info@waterstijl.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur
Buiten de openingstijden zijn wij op afspraak geopend. Wij adviseren u om voor adviesgesprekken een afspraak te maken.

Storing melden?

Neem contact op via onze service pagina

Of stuur ons een bericht

Uw droomproject al helemaal voor ogen of een vraag? Neem dan contact met ons op.

Vul uw naam in.
Vul uw telefoonnummer in.
Vul uw e-mailadres in.
Vul uw bericht in.

Bij het versturen van dit bericht gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Deze website is ook beschermd door reCAPTCHA, waarmee de Privacyverklaring en Algemene voorwaarden van Google van toepassing zijn.