Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×

Het belang van zwembaden voor zorginstellingen is groter dan ooit

In Trouw stond een reportage waarin duidelijk werd dat steeds meer zorginstellingen hun eigen zwembaden moeten sluiten, omdat dat de kosten simpelweg te hoog zijn. Een treurig bericht, aangezien dit soort zwembaden van groot belang zijn voor de ontwikkeling en ontspanning van mensen met een beperking.

In 2021 hebben we een therapeutisch zwembad mogen realiseren voor KDC AandachtsLab. Door de kinderen met ernstig meervoudige beperking twee keer per week te laten zwemmen ervaren ze minder pijn, meer spierkracht en evenwicht en bouwen ze conditie op. 

Dit bad is tropisch warm, in tegenstelling tot een normaal zwembad, die voor hen te koud is om echt de ontspanning te ervaren. KDC AandachtsLab ziet de kinderen opbloeien in het aangename water. Het idee dat wij hier ook maar een klein beetje aan bij hebben gedragen, maakt ons erg trots. 

Gelukkig kan bij KDC AandachtsLab de exploitatie sluitend worden gehouden door de inzet van vrijwilligers, verhuur aan derden en de overtuiging dat het zwembad noodzakelijk is. Desondanks blijven ze continu op zoek naar fondsen en sponsoren en mogen geรฏnteresseerden zich altijd melden.

Laten we hopen dat de inspirerende inspanningen van instellingen zoals KDC AandachtsLab anderen kunnen aanmoedigen om de waarde van deze therapeutische zwembaden te erkennen en te ondersteunen, zodat alle mensen met een beperking toegang blijven hebben tot de essentiรซle ontwikkelings- en ontspanningsmogelijkheden die deze baden bieden.

Meer weten over de mogelijkheden voor een therapeutisch zwembad? Neem contact met ons op.

๐˜‰๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฅ ๐˜—๐˜ฉ๐˜ช๐˜ญ ๐˜•๐˜ช๐˜ซ๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ช๐˜ด 

Waterstijl luxe zwembaden

Meer Waterstijl blogs

Blogs
Zwembad laten aanleggen

Waar moet u aan denken bij het aanleggen van een luxe zwembad?

Het laten aanleggen van een zwembad in uw tuin of woning is dรฉ stap naar ultieme ontspanning en luxe. Waterstijl neemt u mee in de belangrijkste overwegingen en beantwoordt in deze blog al uw vragen over de mogelijkheden en de beste keuzes voor een luxe zwembad!

24-06-2024
Lees meer
Waarom douchen voor het zwemmen belangrijk is | Waterstijl

Waarom douchen voor het zwemmen zo belangrijk is

Bij Waterstijl zetten we ons in voor duurzaamheid en pleiten we voor minimaal 30 seconden douchen voordat u een duik neemt in uw luxe zwembad.

29-05-2024
Lees meer
Een luxe Starline zwembad voor Youtuber Gio | Waterstijl

Een luxe Starline zwembad voor Youtuber Gio

Met trots kondigen we een gloednieuw zwembadproject aan, bij niemand minder dan Youtuber Gio Latooy. De wens was een groot zwembad in de villatuin van deze Youtuber, waarin familie en vrienden kunnen samenkomen.

01-05-2024
Lees meer

Contactgegevens

Adres Aventurijn 196 3316 LB Dordrecht
Telefoon 078 673 73 73
E-mail info@waterstijl.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur
Buiten de openingstijden zijn wij op afspraak geopend. Wij adviseren u om voor adviesgesprekken een afspraak te maken.

Storing melden?

Neem contact op via onze service pagina

Of stuur ons een bericht

Uw droomproject al helemaal voor ogen of een vraag? Neem dan contact met ons op.

Vul uw naam in.
Vul uw telefoonnummer in.
Vul uw e-mailadres in.
Vul uw bericht in.

Bij het versturen van dit bericht gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Deze website is ook beschermd door reCAPTCHA, waarmee de Privacyverklaring en Algemene voorwaarden van Google van toepassing zijn.